Höstöppen skärgård

I år kan skärgårdssugna höstbesökare se fram emot en mer höstöppen skärgård än tidigare. Pärlan - restaurangen i Berg- håller öppet på helgerna hela hösten och erbjuder musikunderhållning därtill. Fantastiskt kul och uppskattad satsning som vi hoppas många får glädje av, både in- och utsocknes.

I skogen frodas svampen som vanligt, lingonen har passerat bästföredatum men mången syltburk har det nog blivit här och var. Finns det egentligen något bättre än att dra på sig stövlarna och gå ut i skogens doftande tystnad och leta efter de där delikatesserna. Som bara står där. Till skänks, liksom. Visst går det fortare att plocka kantareller i butiken eller på torget, men känslan - den finner man bara när man plockat själv. Min äldre bror myntade som barn uttrycket (han tyckte inte om fisk): Jag äter inte köpt fisk, bara fiskad fisk.

Jag tror det gäller samma sak med svamp, bär och mycket annat. Plockat är godare än köpt ;-)

När det gäller mer andlig spis så har kyrkan några arrangemang under hösten som du hittar i Möjakalendern. Vad sägs om Älgmålsbön inför älgjakten till exempel? Och Möja bibliotek håller öppet torsdagar kl 14.30-16.30 utom när skolan har lov. Hyllorna är påfyllda efter Bokbåtens senaste besök på ön.

Välkomna till Möja - ön som aldrig stänger!

5 Oct 2015