Årsmötestider

Nu händer det mycket härute! Det är då man inte hinner skriva nåt här...

I helgen var det årsmöte för SIKO och Företagarna Skärgården på Nässlingen kursgård som öppnat enkom för oss som var där. Överallt renoverades, fixades och donades det och ägaren Johan Pedersén berättade om planerna för framtiden. Detta blir nästan den enda fristående anläggningen i skärgården - övriga ägs av Skärgårdsstiftelsen och har andra villkor. Tidningen Skärgården var förstås på plats och referat från mötet hittar ni här.

När det gäller före detta Företagarna Skärgården så togs vid årsmötet ett beslut om att lämna riksorganisationen och i fortsättningen driva skärgårdsfrågorna som fristående organisation med namnet Skärgårdsföretagarna. En ny hemsida är under uppbyggnad på www.skargardsforetagarna.se och vi finns också på Facebook https://www.facebook.com/skargardsforetagarna. Styrelsen håller möte den 5 mars och efter detta datum kommer mer information att publiceras samt skickas ut till befintliga medlemmar.

Sist, men absolut inte minst så har det tagits beslut om den nord-sydliga linjen. Något som jag tidigare var extremt kritisk till då jag såg för mig en större båt av Cinderellatyp där all konsumtion skulle ske ombord och inte på öarna. Men den modell som nu upphandlats ser helt annorlunda ut och det känns väldigt angeläget att pusha så mycket som möjligt för den så att många verkligen åker under den (alltför) korta testperioden i sommar. Här hittar ni lite information om linjen - sprid den gärna: http://skargardsbryggan.com/?a=698459419&p=1&s=1

Linjen går i Waxholmsbolagets regi och om det blir bra beläggning så kanske vi äntligen får den trafik vi så länge behövt för att kunna åka på längden mellan öarna utan att behöva åka via fastlandet. Kan bli ett rejält lyft för bed-and-breakfast och krogar med rätt marknadsföring mot tågluffare och andra som vill uppleva hela skärgården med alla dess olika ansikten.

 

 

20 Feb 2015