Augustikänslan

Hur mycket än solen skiner så kommer den ändå, den där augustikänslan. Luften blir klarare på något vis, vattnet blankare och luften friskare. Svalorna börjar samlas på telefontrådarna utanför mitt kontor och på morgonen, när jag öppnar altandörren är det vått av dagg. Ännu en sommar går mot sitt slut. Men, som någon sa - egentligen är det skönt också att återgå till rutinerna och vardagen. Det är väl som Pippi Långstrump så klokt konstaterade: "-Jag vill gå i skolan för annars kan jag inte få sommarlov" Sommaren 2013 är inte slut än. Det är varmt i vattnet ett tag till (förhoppningsvis) och även om svalornas kvittrande ersätts av syrsornas gnisselkör är det fint att sitta ute på kvällarna.Vi fortsätter med det tycker jag.

Innan augusti månad är slut kommer vi att få veta vad som händer med skärgårdstrafikupphandlingen. Just nu stormar det rejält i debatten och argumenten är inte alltid så lätta att förstå men det känns onekligen tråkigt att man påstår att vi som bor eller vistas i skärgården har fått vara med i utformningen av det nya förslaget. Visst fick vi möjlighet att lämna synpunkter, det stämmer. Men vad blev det av dom kan man undra. I dagsläget är samtliga stora skärgårdsorganisationer fullständigt eniga om att det nya förslaget kommer att få negativa konsekvenser för skärgården, både bofasta, skärgårdsföretagare och turistnäringen är djupt oroade. Bland kritikerna märks även Trafikantföreningen och sedan en tid tänder Waxholmsbolagets båtar (en del) röd topplanterna nattetid i en tyst protest.

Att ansvarig politiker (Wennerholm) utlovar fortsatt trafik från Stockholm och Nybrokajen inger inte förtroende. Strömkajen har just upprustats för miljoner för att nyttjas av skärgårdstrafiken. Okunskap eller slöseri? På detta forum  finns mycket att läsa för den som vill följa debatten.

11 Aug 2013