Även den finaste sommar tar slut

Vår lilla strand som under sommaren varit full av vänner, barn och barnbarn. Av parasoller, badleksaker och flip-flops. Saftmuggar, kaffekorgar och en och annan ölburk. Den blev så tom helt plötsligt. Ändå är det fortfarande över 20 grader i vattnet. Svalare i luften än tidigare, men ändå sommar. Otvetydigt fortfarande sommar. Lite vemodigt...

Från Roland Svensson-museet kommer "problemrapport" att man haft så otroligt mycket besökare att man nu förlänger öppettiderna med vissa öppetdagar till mitten på september. Se vidare i Möjakalendern.

På anslagstavlan går det att läsa om den årliga bilbesiktningen. Nytt bolag, men ungefär samma upplägg och kontaktperson (Undin). Besiktningen äger rum i Strömmen redan den 30 augusti, något tidigare än föregående år. Missa inte att anmäla dig om du har en bil på Möja.

Senaste rapporten från strutshagen meddelar att romantiken tydligen börjat spira. Kanske blir det fler strutsar i framtiden? Eller åtminstone en och annan rejäl omelett...

Sen nalkas dragspelsträffen i Möjahallen. Detta privata initiativ som blivit storsuccé. Hit reser musikanter från när och fjärran, alla boenden börjar bli fullbokade. Läs mer om träffen på Bjurmans sida.

Kommer osökt att tänka på den gamla devisen: "Du skulle bara veta vad vi gör när alla andra åkt hem". Men idag är det mer och mer så att även om många "åker hem" så är det väldigt många som också kommer tillbaka på helger, semestrar och vid andra tillfällen. När det händer något särskilt. Och det gör det ju ibland på vår aktiva ö.

Tänk bara på att det är ny turlista på Waxholmsbåtarna nästa vecka, och andra öppettider i affären.

 

12 Aug 2014