Det hände för tio år sedan - maj 2004

Från Möjawebben - maj 2004

Möjaströms bensinstation har just öppnat. Det hängde på håret att det lilla kioskhuset skulle bli klart i tid, men det gick. Nu ståtar macken med nya, moderna pumpar och en betydligt rymligare brygga förstås. Förbättringarna kommer att fortsätta den närmaste tiden för att vara slutförda innan den verkliga sommarruschen börjar.

Lördagens Allsångskväll blev mycket lyckad. Massor med folk i en fullpackad gymnastiksal. Skönsång av Möjas och Nämdös körer varvades med allsång. Nyckelharpa, dragspel och gitarr hanterades av lokala förmågor. Lille Anton hjälpte pappa Kalle att spela så fort han fick tillfälle...

På fredag är det examinationsdags för alla de som har pluggat maskinistkurs. Det gäller att hålla tungan rätt i mun då bland kamaxlar, kolvringar, impellrar, oljetryck och schottelaggregat eller vad det nu var... Lycka till allihop (jag själv har för länge sen glömt bort allt sånt och överlåter gärna motorfnulandet till dom som kan det praktiskt)

Häromdagen åktes det båt till stan för att åka waxholmsbåt. En och annan höjde väl lite fövånat på ögonbrynet, men det var ändå värt besväret för att få vara med på den jättetrevliga premiärturen av M/S Söderarm som inbjuden av tidningen Skärgårdsnytt. Det var verkligen "creme de la creme" som var där. Skärgårds"creme" alltså. Många bekanta ansikte både från öarna och tidningsuppslagen. God mat, mycket sol och fin båt. En härlig dag, inte bara för mig, även om min båtutflykt kanske blev längre än de flestas (3 timmar från Möja till Stockholm, sen Söderarm till Vaxholm och åter till Stockholm. Därefter buss och sen båt hem igen... Tokig är man ;-)

15 May 2014