Det hände för tio år sedan - mars 2004

Arikel från mars 2004

Ett lyft för Posten

Möja postkontor stängdes ju i höstas sedan avtalet med den tidigare entreprenören sagts upp. Från och med den 1 oktober har man i stället använt provisoriska lokaler i Kyrkvikens gästhamn. Hamnkontoret har använts till kassatjänst och brevsortering. Ett tomt soprum har använts som ett inte alltför trivsamt boxrum med intressanta (!) doftsensationer. Nu är det snart dags att flytta vidare…

Den 9 mars anlände det som ska bli ny postlokal. En barack lyftes iland och placerades vid det så kallade Byxficketorget i Möjaström. Namnet kommer av att det tidigare var en improviserad busshållsplats här och folk stod och väntade med händerna i byxfickorna.

Nye entreprenören Arne Österman tog emot. Det var inte alldeles lätt att få den 4,5 ton tunga baracken på plats, några telefonledningar ställde till med problem men kranbilen lyckades hissa upp hela härligheten och lyfta den över ledningarna. Sedan gick det lätt att placera den blivande postlokalen på rätt ställe.

Från Möjawebben

2004-02-25
Mycket Möja på Mässan!

Den 4 mars kommer det att vara många Möjabor på båtmässan i Älvsjö. Turistföreningen finns i Värmdös monter, och företagarföreningen finns hos Skärgårdsnytt, Sjöräddningen åker in från Möja...

Värmdö har monter AG:13 och programmet 4 mars är:

Kl
12-13 "Boken om Möja" Agneta Österman
12-13 Skärgårdsstiftelsen Jan-Ola Öding
13-14 Fiskare, skärgårdspolitiker Rune Wikström
13-14 Musikunderhållning Amandaflickorna
14-15 Sjöräddningen Lennart Westerberg
15-16 Spritentreprenören från Möja Jeppe Lindfors
15-16 Musikunderhållning Amandaflickorna
16-17 Fiskare, skärgårdspolitiker Rune Wikström
17-18 "Boken om Möja" Agneta Österman
17-18 Skärgårdsstiftelsen Jan-Ola Öding
18-19 Spritentreprenören från Möja Jeppe Lindfors

Samma dag har tidningen Skärgårdsnytt Möjadag, och representanter från företagarföreningen kommer att cirkulera under dagen. Kl 18-19 finns vi på plats för att berätta om det stora projektet Växtkraft i Skärgården, där för närvarande 158 småföretagare deltar i kompetensutvecklingsåtgärder. Det är vår lilla företagarförening som initierat detta stora projekt som sysselsätter många och ger ännu fler mycket bra möjligheter att utveckla sina skärgårdsföretag.

Dessutom kommer som vanligt Sjöräddningen att vara på plats, och just torsdagen den 4 mars åker man in med Möjas räddningskryssare Oscar Falkman. Många möjabor brukar passa på att åka med.

Vi ses väl!?

I övrigt kan nämnas att sportlovet pågår för fullt trots att snöstormen ryker. Det är "sportlovskul" och teckningstävling i Konsum för alla lediga barn.

Folksam kundtjänst på Möja har haft informationsträff för nyanställning. Två deltidstjänster ska tillsättas relativt omgående.

15 Mar 2014