En vecka kvar till jul

Nu har det blivit så där konstigt igen att det plötsligt är jul fast det helt nyligen var sensommar. Visst har det varit lite snö i samband med stormen Sven, men det smälte fort undan och väderleken ger inga julkänslor alls. Enda tecknet på att det borde vara vinter är väl att Waxholmsbolaget övergått till vinterturlista och båtar som simulerar is. En och en halv timme till Sollenkroka i stället för en känns inte riktigt motiverat i plus fem grader och solsken.

Apropå Sollenkroka så stod det en bil strategiskt placerad längst ut på bryggan i torsdags. Den var olåst. Vi spekulerade lite i om någon kanske trott det skulle komma en bilfärja och sen fått bråttom när det visat sig vara en vanlig passagerarbåt. Eller om det möjligen varit ont om parkeringsplatser. Samtal till polisen gav inget, bilen var inte stöldanmäld. Då. Bilen blev stående flera dagar och hämtades först under måndagen.

Här på ön är det mörkt och lugnt. Och lerigt. Under de senaste stormarna har vattentståndet varit högt, men inte extremt. Bryggorna såg man hela tiden. Strömavbrott förekom, men inte några omfattande sådana. Läget under kontroll med andra ord. Bredbandsprojektet rullar vidare och nu grävs det för fullt längs landsvägen. Läs mer på projektets egen hemsida (och anmäl dig om du inte redan gjort det).

Möjas lucia i år hette Matilda och Luciatåget i Möjahallen var välbesökt, enligt uppgift.

Nu är det bara en vecka kvar till julafton. Själv har jag alla julklappar inhandlade, avstår från julstress i övrigt men tänker givetvis baka upplandskubb enligt svärmors gamla recept och pepparkakslimpa enligt min mammas recept. Dessa två bröd är det enda julbak jag gör sedan många år. En krets släkt och vänner ser till att jag inte maskar - de vill nämligen ha just dessa två bröd på sina julbord. Och det bjuder jag gärna på.

Till denna sidas läsare vill jag skicka en varm tillönskan om trevliga helger framöver. Kanske blir det fler längre inlägg om tiden räcker, annars blir det smått och gott i Twitterflödet här bredvid.

God Jul!

17 Dec 2013