Favorit i repris - vad gör ni på vintern

(från tidningen Skärgårdsnytt - 2004. Det mesta är lika aktuellt 2014)

Alla permanentboende ö-bor har fått frågan:

- Men vad gör ni på vintern då?

Att det händer mycket på sommaren i skärgården vet alla, men vintern är ganska okänd för många. Kanske tror någon att vi sitter och ugglar framför TV-apparaterna i stugorna hela den mörka vintersäsongen…?

Det gör vi inte!

Skärgårdsnytts utsände, tillika bofast på Möja, hade fullt sjå att hinna med när aktiviteterna skulle sammanställas. Det är mycket som ska hinnas med och de sociala aktiviteterna är många. Det finns alltid något som passar. Gympa, föreningsmöten, biblioteksbesök, inlinesåkning, kursverksamhet, dansbaneaktiviteter, körsång, pensionärsträffar, innebandy, småbarnsträffar, växthuskvällar och mycket annat. Ibland ordnas gemensamma utfärder till ”stan” för gemensamma besök i shoppingmetropoler, teatrar eller båtmässor. Det finns så mycket engagemang och så många eldsjälar. Vad vi gör på vintern är alltså inte så lätt att besvara kortfattat, fråga hellre vad vi inte gör så ska vi gärna berätta om att vi inte trängs i affären eller sitter i bilköer.

Bara det…!

-------------

Naturligtvis passar jag på att tillägga att det även finns nymodigheter, såsom diskussioner på Facebook, engagemang i bredbandsföreningens kabelläggning och mer därtill som du kan läsa om i Möjakalendern.

Missa t ex inte Köttfikaloppis på Dansbanan den 1 februari.

26 Jan 2014