Förändringens vindar

Ja, det blåser ganska friskt över över ön denna Kristi Himmelsfärdsdag. Både vanlig blåst och förändringens vindar. När jag idag tog en promenad tvärs över ön blev det påtagligt hur mycket som faktiskt pågår överallt. Det grävs, byggs, läggs kablar, förbereds invigningar, pyntas utanför stugor och mycket annat. Värdshus och Restaurang har börjat smygöppna lite i Berg och Gästhemmet i Långvik är öppet för säsongen. Vid Långviks brygga ligger Nordanvind och lastar, på vägen körs lastbilar och grävare idogt arbetande trots att det är helg.

Själv är jag ledig och under min promenad blev det påtagligt att jag inte är så ö-känd som jag kanske trodde. Mötte säkert 20 personer som jag känt i massor med år, men de tittade undrande på mig och verkade inte veta vem jag var, även om det förmodligen var något bekant över den där figuren som travade i väg med stavar, solbrillor, vildvuxet hår och joggingbrallor längs vägen. Passar jag mig inte så är det nog kört det där med att kalla sig "möjabo".

Tänk så det kan gå när man periodvis sitter så mycket stilla vid datorn att man bara måste ut och röra på sig som värsta motionsfreaket från fjollträsk. Men skönt var det i alla fall. Nu väntar jag på information om Möjaloppet på sensommaren - vore väl kul om det blir en "tantklass" för oss som går med stavar. Då vill jag vara med :-)

 

 

29 May 2014