Framtida sjötrafik

Fick ett brev från en av denna sidas regelbundna besökare. Hon undrade om jag inte skulle skriva om förslaget att båtarna i framtiden endast ska gå till Möjaströms brygga. Det gäller naturligtvis den omtalade sjötrafikupphandlingen som stötts och blötts i media en längre tid. Kontroversiella förslag som fått i stort sett alla skärgårdsorganisationer att reagera och komma med frågor och kommentarer. Även politiskt är det en het potatis där flera partier nu sällar sig till skärgårdsintressenternas oroade skara, och frågan lyfts på många ställen, bland annat följande:

Facebookgrupp: Kräv bättre skärgårdstrafik...

SIKO skriver om total enighet och kraftiga försämringar

Skärgårdsbryggan om alla mot en

SVT om konflikt om skärgårdstrafiken

Vad gäller båttrafiken till Möjaström så har jag även hört talas om (men vet inte om det stämmer) att båten faktiskt ändå måste åka vidare mot Långvik för nattförtöjning efter kvällsturerna. Lite för tokigt för att man ska tro på det kanske. Men oavsett så är vi många som ser påtagliga problem om alla Möjabesökare plötsligt ska ta sig för egen maskin upp över vår stora ö. Det kommer i så fall att förändra mycket!

Det nya förslaget verkar vara en verklighetsfrånvänd skrivbordsprodukt men- som jag redan skrivit i Facebookgruppen - är problemet egentligen bara ett:

Man har inte lyssnat på de som vet och berörs eller har erfarenhet av att lägga turlistor eller de som bedriver verksamhet i skärgården. Inte heller till skärgårdsorganisationer för företagare, fritidsbor eller permanenboende. Det är "bara" det...

Så hur får man "domsombestämmer" att lyssna?

Kommentarer välkomnas!

15 Jun 2013