Hela havet stormar

Så här efter årets första riktiga höststorm faller sig rubriken alldeles naturlig. Även om stormen faktiskt inte nådde riktigt ända fram till Möja, i alla fall inte i sin värsta skepnad. Igår la jag några extratampar på båten, plockade bort lösa grejor från altanen och tappade upp vatten. Men det hände inte mer än att det började regna och blåsa mer än vanligt, men nån "kaosstorm" var det definitivt inte. Nu på morgonen har alla träd sina grenar kvar och vattenläget är rätt normalt.

Igår varslade Waxholmsbolaget om inställda turer på Granholmen och Dragedet under tisdagen, men det är upphävt och trafiken kommer att gå som vanligt. Fast i dessa upphandlingskalabalikens tider kan man undra vad som är vanligt. Och ännu mer vad som kommer att hända framöver med alla överklaganden och märkliga turer. Strejk ska det också bli. Läste till min oerhörda häpnad i Metro att man valt att lägga strejkvarsel på "partybåtarna" för att "inte störa öbornas resmöjligheter". Månne det inte är hela sanningen? Kanske blir trycket större om julbordsbåtarna och Djurgårdsfärjan ligger still? Eller så törs dom inte bråka med oss mer ;-)

Lite lugnare har vi det på ön. Älgjakten är avslutad och vi har ett antal älgar färre i skogen på "Möja fastland" och på öarna. Det har varit ett nytt, uppskattat köttfikaloppis (årets nydaning i svenska språket) på Dansbanan Barnen har haft sin Halloweenfest och på lördag är det de vuxnas tur, då blir det 70-årsjubileum och höstfest på Dansbanan i MKU:s regi. Det blev snabbt fullbokat enligt uppgift. Mer info finns som vanligt på www.mojadansbana.nu

Sen är det ju som vanligt kör, stickträff, pensionärsträff och torsdagsgympa för den som inte vill sitta hemma och uggla. Det mesta finns i Möjakalendern, men ibland hinner jag inte med att läsa på alla anslagstavlor (eller Facebook) så släng gärna iväg en rad till mig om du planerar något särskilt. Det är uppskattat.

Lördagen den 2 november blir extra hektisk. Det är både bredbandsmöte och möte kring vattenlösning i Berg tidigare på dagen. Pärlan håller "skafferitömning" för den som inte vill gå hem och äta mellan alla arrangemang. Det var ju det där med: "Vad gör ni på vintern?" (eller hösten då, om man ska vara noga).

Vi har fullt upp. Minst sagt!

29 Oct 2013