Högsommar

Lagom till Möja marknad kom sommarvärmen och alla människor som tidigare lyst med sin frånvaro. Proppfullt på dansbanan i solgasset. Snabba Ryck spelade som vanligt, sockervadden gick åt som...sockervadd i solsken och en och annan öl blev också såld. Många valde att äta lunch på plats när de såg den fräscha salladsbuffén som serverades inne på dansbanan. Du vet väl att det är en ideell förening som ligger bakom allt det där, många som jobbar gratis och fixar så att vi andra kan få njuta och ha trevligt.
Stötta dem genom att bli medlem för bara 150 kronor - läs mer om det på föreningens egen hemsida.

Lite längre upp på ön spatserade tre nya invånare omkring och tittade storögt på omgivningen. En omgivning som stirrade minst lika storögt tillbaka. Det är inte precis jättevanligt med strutsar, men nu finns det i alla fall tre stycken på ön. Kanske blir det fler så småningom om herr Strutsén och hans båda fruar gör det som herrar och fruar ibland plägar göra.

För alla motionärer finns nu uppdaterad information om årets Möjalopp som går av stapeln den 2 augusti. Läs mer om loppet och anmäl dig på http://www.mojahallen.se/mojaloppet.html. Loppet arrangeras av idrottsföreningen.

För er som föredrar lite lugnare nöjen finns möjlighet att besöka "pangutställning" på Södermöja. Anrika pensionatet har vernissage 12 juli kl 13-17 denna dag och därefter är utställningen öppen varje dag fram till 27 juli.

Ikväll underhåller coverbandet Tequilas på dansbanan och nästa lördag kommer Mikael Rickfors...

Sist, men inte minst vill jag avsluta med ett citat hämtat från en artikel i tidningen Skärgården:

Landshövding Christ Heister öste beröm över Möjaborna när hon i fredags vred på kranarna och förkunnade öns nya vatten- och reningsverk invigt.

-Ni har tagit tag i er egen framtid, den handlingskraft ni visat kommer att bli vägledande, sa hon. Skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming ville inte vara sämre.

-Möja är verkligen ett föredöme för hela Sverige.

Slut citat :-)

5 Jul 2014