Höst

Den sextonde september blev det plötsligt höst. Det var mörkt utanför fönstret när klockan ringde (visserligen runt fem, men i alla fall!) och vinden ven runt knuten. Regnade gjorde det också. Trots vädertypen var det 6 grader varmt som en sista hälsning från denna fantastiska sensommar. Men nu är hösten här. Tror jag.

På anslagstavlan sitter nu lappar om höstens bilbesiktning, SIKO höstmöte och nypremiären för det uppskattade köttfikaloppiset på Dansbanan. Du som inte passerar några anslagstavlor kan hitta allt detta på Möjakalendern som vanligt. I morgon kväll är det möte i Företagarföreningen och då blir det färsk information om Bredbandsföreningens framsteg och annat smått och gott. Bland annat kommer moja.nu att erbjuda en annonssida för alla som vill annonsera ut sina tjänster eller sina behov av att få jobb utförda. Medlemmar i företagarföreningen kommer att få göra detta gratis tills vidare.

Det händer saker lite här och var. Skärgårdstrafikupphandlingen är väl den största grejen fortfarande. Än har inget beslut tagits av landstinget, men enligt uppgift ska det göras 23 september "kl 15.30". Det vill till att debattörerna håller tiden med andra ord. Vi får se vad det blir i slutändan.

Eftersom Vaxholmsbolaget aviserat halvering av biljetttjänsterna kommer en del annan trafik att minska eller läggas ner. Inga andra aktörer kan konkurrera med sådana biljettpriser, då slutar de hellre med trafiken. Det är så det blir ibland med skrivbordsbeslut som saknar förankring i verkligheten. Men vi som befinner oss i den senare kämpar på. Oförtrutet.

16 Sep 2013