Islossning

Så kom den då, den där dagen då man för första gången siktar en liten privatbåt vid Sollenkroka brygga efter en låååång istid. Känslan påminner om hur det var när man som barn efter ett långt sommarlov på ön (inte Möja på den tiden) fick syn på de allra första bilarna på fastlandet. Brorsan och jag brukade ligga på fördäck och spana och se vem som hann först. Idag var vi många som såg det där, sedan länge efterlängtade fordonet när vi var på väg hemåt på fredagseftermiddagen. Nämdö låg där och väntade på passagerare som vanligt, men sen kom en liten ruffad båt, hemmahörande ungefär halvvägs till Möja, men det är gott så ;-)

Nu är det helg och i morgon, lördag är det gårdsdag på Ulviks gård - läs mer om det i Möjakalendern. Från Ramsmora rapporteras att man nu fått 18 lamm, hur många det finns i Ulvik vet jag inte, men det är förmodligen fler i morgon. Minst en liten kalv lär det också finnas. Kul med djur är det och i helgen ska jag vara hamstervakt åt grannen, i gengäld tittar hon till min katt nästa vecka när jag är på vift ganska många dagar i sträck. Det är bra med grannar, bra med vår och bra med båtar i Sollenkroka igen. Nu väntar vi på att isen i Strömmen och Västerfjärden också försvinner. Då blir det riktigt bra!

Sist, men inte minst vill jag tipsa om Facebookgruppen på https://www.facebook.com/groups/379001748849134/ där det finns massor med kul skärgårdsbilder och berättelser från förr.

 

12 Apr 2013