Kung Bore regerar

Det är den 23 mars - vårdagjämningen har passerat, men någon vår syns inte till. Isen ligger tjock, på nätterna är det nedåt 10 minusgrader. Tack vare solsken drar sig temperaturen över på plussidan på dagarna, men inte mycket. Snön ligger kvar nästan överallt och har en tjock, stenhård skare.

Några frusna talgoxar hörs kvittra lite tröstlöst, men mest hörs svävarna, vars ljud rullar över fjärdarna. En och annan skoter far också förbi på Strömmens (enligt uppgift) 40 cm tjocka is. Idag är det årsmöte i Möja Kulturella Ungdomsrörelse och det är möjligen en och annan som ska dit för egen, bullrande maskin.

Det finns en ny sida som kanske kan vara av intresse för er som rör er i de delar av skärgården som inte tillhör Möjaområdet (finns ju några sådana områden ;-). Sidan är helt ny och dess betydelse växer med besökarnas engagemang. Jag har doch beslutat att på grund av tidsbrist inte lägga in enstaka händelser eller inlägg i det systemet utan helt enkelt länka hit när det är läge. Hur ni gör får ni kolla själva på www.strandsatt.se. Initiativet är trevligt och upplägget ambitiöst. Har dock sett några såna här satsningar komma och gå under alla år på nätet. Kanske blir denna först att lyckas?

Sist, men inte minst så kallar Möjaskärgårdens Företagarförening till medlemsmöte nu på tisdag. Möjahallen klockan 19.00

 

 

23 Mar 2013