Landsvägstrafiken

När jag gick till affären häromdagen försökte jag förgäves föreställa mig hur det kan bli 2014 om båtarna slutar gå till alla bryggor utom Möjaström. Fullt med folk, barn i barnvagn och på trehjulingar, hundar på kisspromenad, en flakmoppe som stannat för att föraren ville växla några ord med en bekant...Och en fyrhjuling på väg till sopstationen får vackert stanna innan det går att passera.

Hur många är det egentligen som kliver av i Berg, Löka, Ramsmora, Långvik och Dragedet en vacker sommardag? Ganska många!!! Vad skulle det innebära av ökad trafik på vår lilla grusväg om alla dom måste ta sig fram själva längs vägen? Fler fyrhjulingar och moppar kanske - dom får i alla fall plats att mötas utan större problem, men mer sannolikt är att det blir fler personbilar och där tar min fantasi slut. Var ska dom parkera, hur ska dom ta sig fram och vad händer med alla vuxna och barn som brukar cykla, leka, jogga och flanera längs vägen? Som en god vän (sommargäst) krasst konstaterade:

-Det går inte!!!

Hur turistföretagarna ska hantera detta är för mig en gåta - landstinget ger stora bidrag för att utveckla turismen, med ena handen och försämrar kommunikationerna genom sitt förslag på ny sjötrafik från nästa år med den andra. Och givetvis handlar det inte bara om Möja, utan om hela skärgården...

En glädjande nyhet är att det pågår arbete för att återstarta Möja Bio till nästa år. Den gamla projektorn klarade inte digitaliseringen av filmerna och medel har saknats för att skaffa in nödvändig teknik, men kanske kommer detta att lösas till nästa sommar så vi åter kan njuta av filmer på Dansbanan. Många har frågat och ännu fler har saknat det i år.

 

24 Jul 2013