Lantlig informationsteknik

NÄr man bor på landet (t ex en skärgårdsö) kan man inte förlita sig på modern informationsteknik. Den fungerar inte alltid, fiberkabeln lyser med sin frånvaro och mobila bredbandet trivs inte alls med oväder, regn eller turistanhopning. Då får man förlita sig på den heliga anslagstavlan i stället. Vårt lokala informationsteknikcenter. Papper, häftstift och kanske en och annan häftpistol.

Färsk torsk finns hos Svenne i Strömmen. Bredbandsföreningen har årsmöte. Boulefestivalen startar klockan 12 och hemslöjdsföreningen tar emot varor till sommarens försäljning i Trålbon. Någon efterlyser en barncykel, nån annan vill köpa en våningssäng. Bra med lite läsning medan man väntar på båten. Ibland sker ett lokalt urval av anslagen, så att det som händer på norra delen av ön bara annonseras ut på de norra anslagstavlorna. Kanske moppen fick soppatorsk halvvägs eller så tänker man att folk inte vill gå tvärsöver hela ön för att komma till loppiset eller vad det nu är.

Då är det användbart med denna hemsida. Den är global, mobil och tillgänglig i telefon, läsplatta och dator. Om uppkopplingen fungerar och om informationen rapporterats hit och publicerats. Du som nu under sommaren planerar något arrangemang dit du vill att folk ska komma - HÖR AV DIG. Maila hit så publicerar jag ditt bidrag och lägger in det i kalendern. Det kostar gratis - det är ni som arrangerar saker som ser till att Möjakalendern är full. Än finns mycket plats kvar... Välkommen med ditt bidrag (det glunkas om nån bryggdans i Långvik t ex...)

4 Jun 2013