Lite höstnyheter

Tre veckor kvar innan det vänder. Dagarna hinner knappt börja förrän dom tar slut och särskilt gott om gatlyktor är det som bekant inte så mörkt betyder MÖRKT. Det har varit ganska varmt men ett par stormar har dragit förbi. Just på mitt hörn av ön har dock strömmen fungerat i stort sett hela tiden. Skönt!

Den 16 december börjar vinterturlista gälla på Waxholmsbolaget och veckan innan är det julmarknad på Dansbanan. Lite snö ska visst hinna komma till dess enligt SMHI - vi får väl se om det blir så eller inte. Oavsett eventuell snö är julborden framdukade på våra vinteröppna restauranger - Wikströms Fisk respektive Pärlan.

Flera personer med parkeringsplats i Sollenkroka har fått sina avtal uppsagda för sent och det nya avtal man fått istället, med högre pris, gäller därför inte. Har du råkat ut för det så går det att få rättelse och då får du även gamla priset ett år till. Sen lär det bli årliga höjningar framöver enligt information på företagarföreningens möte.

När det gäller bredband har man nu börjat gräva med en speciell maskin som anlände till ön i går. Den skär rätt ner i vägen utan större besvär och vi är många som väntar på att det inte bara ska bli grävt utan även framdraget och kopplat. Du som ännu inte har fyllt i och skickat in avtal till bredbandsföreningen bör göra det så snart som möjligt. Avtal och information hittar du på föreningens hemsida. Där finns även avtal för markupplåtelse, vid behov, samt ett erbjudande om medlemslån för dig som vill sprida ut kostnaderna lite.

 

3 Dec 2013