Midsommar med mera

Då var det midsommarafton igen. Och regn. Igen. Men båtarna har anlänt i strid ström till ön och det är ganska mycket folk som kommer att fira helgen härute i alla fall. Fira kan man göra på många sätt, midsommarstänger reses i flera av byarna (Södermöja, Löka, Ramsmora m fl) och givetvis även i en och annan trädgård för mer privat firande. Så har det alltid varit. Det som däremot är helt nytt är - som tidigare meddelats - att det INTE BLIR NÅGOT MIDSOMMARDISCO på Möja i år av olika skäl. Det kommer i stället att bli ett ungdomsdisco senare i sommar (läs mer på www.mojadansbana.nu).

Ganska snart efter midsommar blir det loppis i Långviksnäs, 27/6 kl 11-14 med "trädgårdsfika" och den 4 juli är det traditionell marknad på dansbanan. Samma dag kan man också passa på att gifta sig eller döpa eventuella barn eftersom kyrkan har Drop-in mellan 11.30 och 16.00. Barn är också välkomna till sommarens barnverksamhet i Solbacken (vid Prästgården) tisdag, onsdag och torsdag kl 10-12 under perioden 1-27 juli.

Musikälskarna kan redan nu boka in Musik i Sommarkväll (kyrkan) den 9 juli, 16 juli, 23 juli, 28 juli och 5 augusti. Mer information kommer inom kort att finnas i Möjakalendern.

Ni som ännu inte gjort det måste också göra ett besök i Roland Svensson-museet i Ramsmora. Enda museet jag känner till som haft 500 besökare innan man öppnade för säsongen. Mycket populärt alltså. Litet men, naggande gott!

Men först och främst - ha en fin midsommar var ni än är!

19 Jun 2015