Nu är våren här

Ja, våren har kommit för att stanna. Visserligen har det varit många dimmiga dagar, ibland lite kallt, men växtligheten har inte låtit sig stoppas efter de varma påskdagarna utan gullvivorna blommar i full prakt precis som de ska och liljekonvaljerna är på gång.

Ute på sjön syns fler och fler båtar nu. Cinderella har börjat köra och minsann om inte Pärlan lagt lappar i våra brevlådor om smygöppet redan sista helgen i maj. Anslagstavlorna fylls med lappar om de sista årsmötena, städdagar i samfälligheter och vägföreningar och mycket annat. Och i sjön guppar ett antal duniga ejderbollar noga övervakade av sina mödrar. Hoppas några klarar sig! Det blir färre och färre ejdrar verkar det som.

Å andra sidan har både tranor och hägrar börjat förstå att Möja är en väldigt trevlig ö och visar sig allt oftare.

Den 15 juni invigs Roland Svensson-museet och runt midsommar är det meningen att landshövdingen ska inviga det nya reningsverk som byggs vid Möja skola. Det är fortfarande oklart om kommunen verkligen tänker bygga ett eget alldeles intill (läs artikel här) eller om de tar sitt förnuft tillfånga och kopplar upp sig på det som just byggts på lokalt initiativ.

Längre fram i sommar finns möjlighet att både gifta sig och döpa barn när kyrkan upprepar förra årets uppskattade försöksverksamhet. Det blir dropin-vigslar och dop den 12 juli. Glöm inte hindersprövningsbevis och ID-kort om du tänker gifta dig!

EU-val blir det också, fast i närtid. Förtidsröstning tisdag 20 maj och sen ordinarie rösttillfälle söndag 25:e. I Möjahallen.

Folk brukar undra vad vi gör på vintern, men nu vet ni vad vi gör på försommaren i alla fall!

 

19 May 2014