Ö-kort, halka och högvatten

Vi minns ju knycken som behövdes för att det skulle funka. In med ö-kortet i specialautomaten med den långa bruksanvisningen och de många pilarna (kort in här, biljett ut där, tryck in kortet, ta bort handen...osv). Nu är det historia. Vi har fått accesskort som man med ett elegant svep framför en ny automat kan trolla fram pappersbiljetten med. Det funkar faktiskt! I alla fall för oss som fått kortet. Tyvärr har det blivit försenad leverans för en del vilket ställer till det i teknikens tidevarv. I alla fall för statistiken på båtarna.

Ett annat problem har det varit med reseplaneraren på nätet och i mobilen. Av något skäl har ett antal bussar (båtanslutningar) försvunnit. Detta innebär att man får en resplan som medför upp till två timmars väntan i Sollenkroka enligt reseplaneraren. Teknik är nog bra, men för den som vill veta när båtar och anslutningsbussar går är det bara den vanliga papperstabellen som stämmer. Använd den!!!

Vädret har varierat, ömsom kallt och snö, ömsom regn, is och halka. som grädde på moset har det varit några stormar och ett vattenstånd upp till 70 cm över normalt. Många bryggor har blivit översvämmade och mycket bråte har flutit till sjöss. I skrivande stund har det sjunkit undan lite, men är fortfarande högt.

Sist, men inte minst vill jag tipsa om Skärgårdsbryggan. Den har funnits länge och drivs numera av Skärgårdarnas Riksförbund. Där hittar du massor med skärgårdsnyheter, tips och länkar. Som den jag hittade idag, väldigt relevant om Tillväxtverkets arbete med att förenkla för så kallade "kombinatörer", alltså företagare som jobbar med flera olika saker precis som många av oss gör här i skärgården. Här hittar du artikeln: http://skargardsbryggan.com/?a=695127949&p=1&s=1

16 Jan 2015