Påsk och bredband

Åkte hem från staden igår och det var väldigt mycket folk på båten. Påskhelgen står för dörren och stugorna ska luftas kylan till trots. Lite konstigt blev det nog för somliga att åka från Stockholms vårväder och grusborstade gator, öppna vatten i Riddarfjärden och en och annan lattekund på uteserveringarna till vår istäckta fjärdar och snö. Men så är det nu en gång - vårarna är senare här och som kompensation får vi förlängd sensommar och ljummen höst.

Med mycket folk på ön uppstår raskt dagens i-landsproblem. Svårt att komma ut på nätet, i alla fall för mig som enbart har mobil uppkoppling att tillgå. Vi får verkligen hoppas att vår bredbandsförening lyckas med ambitionen att få pengar för utbyggnad av fiber på ön.

Besök föreningens egen hemsida på http://www.ffhprojekt.se/mojaskgbredband/ så får du veta mer.

Det är uppenbart att vi, som alltid, måste ta itu med saker och ting själva om det ska bli nåt. På Skärgårdsbryggan läste jag helt nyligen att det inte ställs några krav på mobiloperatörerna att förbättra täckningen i glesbygd längre. Läs hela nyheten här: http://www.skargardsbryggan.com/

Men nu är det påsk, som sagt och båtarna kommer att gå som vanligt. Den strejk som var på gång är avblåst. Så, seg uppkoppling till trots önskar jag alla en riktigt skön påskhelg.

Glöm förresten inte bort att trots all snö och is ska vi ställa om klockorna till sommartid i helgen också. Ni minns väl regeln: På våren plockar man FRAM utemöblerna och klockan ställs FRAM...

GLAD PÅSK!

28 Mar 2013