Påsklov

Det var väldigt mycket folk ute under påskhelgen. Båten var knökfull trots det lite småruggiga vädret på långfredagen. Några dagar senare var det betydligt mer vårlikt med porlande bäckar, bofinkstrudeluttar och blåsippor. Det är påsklovsvecka och det fina vårvädret ska enligt SMHI hålla i sig hela veckan.

Det körs fortfarande med vinterbåtar. Känns helt galet men 17 april blir det dags för vårturlistan och samtidigt kommer också det gamla båtkortet att upphöra. Fråga på båten om hur du ska göra med eventuellt kvarvarande belopp. Längre fram mot sommaren blir det premiär för den nya Nord-sydliga linjen som jag skrivit om tidigare. Det finns lite information om detta på http://www.waxholmsbolaget.se/resa/-106/nordsyd-linjen/ och där kan du även hitta en karta med linjesträckningen om du vill planera sommarens ö-luff redan nu.

I övrigt byggs det vidare med VA-lösningen i Möjaström - Berg - Löka-området och med bredband på hela ön (och andra öar också för den delen) och en promenad längs vägen bjuder på rätt många leriga gropar, diken, grävskopor och skyltar om vägarbete. Men det blir nog bra till sist, det där. Roligt med entreprenörskap och kreativitet! En helt annan sorts kreativitet, men minst lika viktig är Facebook-gruppen "Gamla bilder och berättelser från Stockholms skärgård" som firar att man fått hela fyratusen medlemmar i dagarna. Moja.nu bugar och gratulerar till denna enastående prestation som så många är delaktiga i, men kanske allra mest följande personer: Tommi och Elsy Bengtsson, Mia och Björn Sundberg samt Mats Westerman. Även om du inte är det minsta intresserad av Facebook i övrigt är den här gruppen absolut värd ett besök. Eller två...

Sist men inte minst vill jag uppmana alla som planerar något arrangemang eller aktivitet i sommar att maila det till mig så det kommer in i Möjakalendern. Viktigt att få med så mycket som möjligt då även turistföreningen numera hänvisar till den. Ju fler som hjälps åt desto bättre blir det. Det kostar inget för ideella aktiviteter eller enstaka händelser såsom loppis eller dylikt.

 

 

7 Apr 2015