Sensommardagar

Det har varit några högsommardagar så här på höstkanten. Visst lyser rönnbären röda, svalorna har flyttat och morgondaggen talar sitt tydliga språk. Men vad gör väl det när temperaturen i både luft och vatten håller sig runt 20-gradersstrecket eller över?

På Strömmen är det kav lugnt, inte en båt som passerar på flera timmar ibland. Det är gott om plats i gästhamnen igen. Affären har övergått till höstöppettider men många andra har mer eller mindre stängt sin verksamhet, eller kanske bara har öppet några helger till. Skärgårdens eviga dilemma. Hålla öppet fast det inte finns mycket folk - hur få ut folk när det inte lönar sig att hålla öppet?

Men när skolan öppnar återgår de flesta till sina vanliga sysslor och flera har vänt sig till denna sida för att diskutera möjligheten att annonsera ut lediga jobb/uppdrag eller kanske lediga resurser. Eventuellt i samverkan med företagarföreningen eller också helt fritt.

Exakt hur det blir är inte bestämt ännu, men någon vecka har det i alla fall funnits en annons där redovisningskonsult efterlyses. Denna annons har även kommunicerats på Möjaskärgårdens Facebooksida förstås och nått ganska många. Vi ser det som ett pilotprojekt tills vi vet hur resultatet blir.

Vad tror du som läser detta? Vore det intressant att kunna läsa om lediga skärgårdsuppdrag på den här sidan? Vilken sort i så fall? Andra förslag?

Kommentera gärna i fältet nedan (det går att vara anonym, de e-postadress man måste uppge i formuläret visas inte).

Välkommen med dina synpunkter!

2 Sep 2013