Skärgårdshöst=sensommar

Man säger ju ibland att skärgården har fler årstider än bara de vanliga fyra. Sensommaren är en egen och alldeles speciell härute med lugnet och den kvardröjande värmen. Rönnbären lyser röda och i skogen är det återigen fullt av svamp, trattkantareller, trumpetsvamp, blodriska och allt man kan önska sig. Men över allt detta skiner solen, temperaturen går uppemot 20 grader och de modiga badar fortfarande i 17-gradigt vatten.

Så ser skärgårdshösten ut, den årstid som så många inte ens känner till att den finns. Märkligt nog tycks avståndet mellan stad och ö tiodubblas så fort skolorna börjar och semestrarna är slut. Att åka ut blir ett jätteföretag helt plötsligt för många. Det är synd!

För oss som är här mer frekvent gäller det att inte glömma ombesiktning av bilen för de som behöver. Första oktober är det dags i Möjaström. Innan dess bjuder Företagarföreningen in till öppet möte den 25 september klockan 19 i Möjahallen. Intressant information om möjligheter att driva utvecklingen vidare med hjälp av projekt och olika bidrag. Något som Möjas alla föreningar och entreprenörer brukar vara duktiga på. Läs mer på föreningens hemsida.

För övrigt verkar det lösa sig med skolan ett tag till även om barnen får åka till Djurö skola vissa dagar. Något som uppskattas av somliga men absolut inte alla.

20 Sep 2014