Snö och lite till

Ett ymnigt snöfall utanför fönstret gör att uppkopplingen faktiskt blir märkbart sämre. Det känns lite som ettorna och nolorna fastnar i flingorna på vägen längs min mobila uppkoppling. Men snart blir det bättre. Härliga nyheter från bredbandsföreningen berättar om framstegen i projektet. Hela 329 medlemmar och 60 anslutningsavtal redan tecknade. Arbetet med tillstånd och kabeldragning pågår löpande, här är ett litet citat från nyhetsbrevet.

Vi har en pågående dialog med Värmdö Kommun kring tillstånd för sjökabelförläggningar och jobbar nu med kompletteringar av detta material som omfattar ca 40 sjökablar. När det gäller sjökablar ska vi även söka tillstånd från Sjöfartsverket.

Vår skylt, från Jordbruksverket, som visar att EU satsar pengar i vårt projekt finns nu uppsatt på väggen till turistboden utanför Konsum i Berg.

Mer information hittar du på föreningens egen hemsida på http://www.ffhprojekt.se/mojaskgbredband/ eller på föreningens Facebooksida.

Företagarföreningen påminner om årsmöte, som vanligt den 22 februari. Turistföreningen har sitt först 28 april. Datum för MKU har jag inte hittat, men det viktigaste är ändå att man är medlem. Eller hur? Dagarna ljusnar (inte bara på grund av snön) och rätt vad det är står sommarsäsongen för dörren. Igen.

Som ni kanske redan märkt har jag gjort en djupdykning bland gamla arkiverade dokument och bilder från tidigare upplagor av moja.nu. Tycker det är kul att titta tillbaka på vad som hänt härute och kommer under våren att en gång per månad lägga upp en text med sådant som hände för tio år sedan. Minnet är kortare än man tror, men lätt att friska upp...

2 Feb 2014