Sommaraktiviteter

Varje lördag under den hektiska Möjasommaren är det konsert och/eller dans på Möja Dansbana. Ofta sluter miljontals individer upp och ser fram emot en trevlig kväll med många människor och näringsriktigt dricka. Cirka tre-fyrahundra människor från när och fjärran brukar också komma och hålla myggen sällskap.

Nytt för i år är att man på fredagarna har "after work" och baren är öppen från klockan tre. Ett försök som visat sig mycket uppskattat, inte minst av barnfamiljer som gärna tar en hamburgare och kanske en öl i solen medan barnen kan springa fritt innanför stängslet utan att störa eller försvinna. Tänk på att verksamheten drivs av en helt ideell förening och stöd dem gärna genom att bli medlem så får du rabatt på inträde till konserterna!

Nu på fredag blir det invigning av Strandviks loge på Södermöja. Det var där Evert Taube bodde när han gästade "Sunnanö" och skrev bland annat Dansen på Sunnanö och Rosa på bal. Klockan åtta, 25 juli, Södermöja by. Även detta är ideellt arrangemang iscensatt av lokala eldsjälar. Dagen efter blir det Loppis i Långviks by kl 12-15 (inställt vid regn). Följ skyltningen från vändplanen i Långviks by så hittar du rätt (står det i alla fall på anslaget som arrangören satt upp).

Solen skiner på Möja dag efter dag. Det börjar bli torrt. Rejält torrt och här och var är det ont om färskvatten. Tänk på det när du gästar oss. Hjälp oss att spara vatten där det går så kanske inte brunnen sinar. Man behöver ju faktiskt inte inte skala potatis under rinnande vatten...

 

 

20 Jul 2014