Sommarstart

En regnig midsommar blev det, och kall. Men nog är sommaren igång i alla fall nu. Det syns på båttrafiken och anslagstavlorna. Det märks genom att affären är öppen "jämnt" och det känns i hela sinnet att nu är sommaren här. Nu kör vi. Nu är det återigen dags för en härlig Möjasommar med massor av trevligheter för gammal och ung. Och alla däremellan. Här hittar du information från Dansbanan - det är där det händer! Missa för all del inte Möja Marknad den 5 juli eller Grymlings-legenden Mikael Rickfors!

Numera får du ta med cykel på båten, men ännu enklare är det att hyra på plats. Färdigservat och klart. Kolla på Bjurmans cykeluthyrning. Mat får man också ta med sig, men varför inte handla lokalt och slippa släpa. Må så vara att stormarknadserbjudanden saknas här på ön, men det är en Coop Nära vi har och utbudet gör de flesta förvånade när de kommer till "handelsboden" för lite påfyllning. Givetvis med både apotek och systembolagsutlämning.

Restauranger finns flera stycken under sommaren. Prova dem. Bara en - Wikströms Fisk - är öppen året runt. Rum kan du hyra på Gästhemmet i Långvik för budgetpris, då får du pengar över för en härlig paddling med start hos Möja Havskajaker.

Ja, just det - det var faktiskt 480 besök på den här extremt nischade sidan dan före midsommar. Kul!

22 Jun 2014