Trettonhelg och historia

Det har väl inte undgått någon att det är tio år sedan tsunamikatastrofen? Tycker det passar med en liten återblick eftersom Möjas sotade och skönsjungande gossar gjorde en insats då, liksom alla som skänkte mer pengar än vanligt till våra berömda stjärnsjungare.
Så här skrev jag i Möjabloggen i början av januari 2005:

2005-01-17 En kort notis bara med information från våra stjärnsångare. Årets insamlade medel uppgick till 24 550 kr (normalt brukar det vara ca 16-18 000!) och pengarna har nu satts in på Radiohjälpens konto för katastrofen i Asien.

Från kyrkan meddelas också att nyårsaftonens kollekt som också gick till Asien uppgick till rekordhöga 7 800 kr. Totalt har alltså Möjaborna skänkt över 30 000 kr till de katastrofdrabbade i sydostasien. Inte illa!

2005-01-07 Stjärnsångarna samlade pengar till Asien. Precis som föreslagits både i Möjas gästbok och på andra håll blev det så att Stjärnsångarnas insamlade pengar i år ska gå till katastrofhjälp i Asien. Normalt har man som regel att pengarna ska "stanna på ön" men i år var det läge för ett undantag det var alla överens om. Exakt hur mycket och vart är ännu inte klart, men det insamlade beloppet brukar ligga runt 15 000 kr.

Vart pengarna ska gå i år finns det nog ingen bestämd tanke om utan de hamnar i fonden och kommer till gagn för framtida Möja-projekt av olika slag. En spännande tradition som varit till stor nytta i över hundra år...

4 Jan 2015