Vår

Till sist kom den ju, våren. I alla fall waxholmsbolagets vår..turlista som gäller sen före helgen. Tyvärr medförde det inte snabbare resor som jag hoppades på. Den föreställningen slogs bryskt i spillror när jag fick vänta i 40 minuter i Sollenkroka på väg hem från stan i går. Egentligen skulle det vara 20 minuter, dvs 5 minuter mer än tidigare (räknat från bussens ankomsttid). Om det åtminstone vore vår i luften också skulle det kännas bättre, men Sollenkroka är nu en gång ökänt blåshål och vi var många som trängdes i väntkuren medan vi väntade på Vaxö.

Idag är det Valborgsmässoafton, till kvällen blir det majbrasa på vårdkaseberget som vanligt. Start klockan åtta och Möjakören underhåller.

I lördags såg jag säsongens första segelbåt komma genom Strömmen, skatorna bygger bo och vitsipporna blommar precis som tussilago och blåsippor. Allt kommer samtidigt nu när isen äntligen gett med sig. Men det ligger fortfarande snöhögar i skuggiga lägen.

I Ulvik skuttar 133 lamm och även några nyfödda kalvar som man kan se från vägen med lite tur.

Glöm inte att kika in på Möjakalendern ibland, den fylls på hela tiden, nu senast angående städdagen i Berg nästa vecka...

Har du egna tips - använd gärna Gästboken till det om du vill. Och rensar du ut lite i stugan så är säkert Köp-och säljforum intressant.

30 Apr 2013