Vårväder

Man tröttnar aldrig. De där första, varma dagarna. I år kom de redan 8 mars då jag hittade de första tussilagona (heter det så?) vid en skön långpromenad till Snäve och Hamn. Koltrast och talgoxe försökte överrösta varann, vattnet porlade i dikena och minsann om det inte också började kravla runt lite myror ovanpå en och annan myrstack. Naturen har inte fel - våren är här!

Wikströms Fisk lockar med Afternoon Tea på söndageftermiddagarna och vårsolen gjorde att det blev tidig premiär på uteserveringen igår. Har du vägarna förbi så missa inte att besöka Möjas populära minimuseum - Roland Svenssonmuseet i Ramsmora. En riktig pärla! Just nu söker museet personal för sommarens öppettider. Ett spännande uppdrag för den som är intresserad av skärgård och konst. Ring 0763-47 46 41 om du vill veta mer om detta (du ska vara över 18 år).

Från och med 16 mars kommer ett stavgångsgäng att träffas vid Möjahallen för en gemensam promenad. Alla välkomna. Start klockan 10, egna stavar medtages. Kanske kan det bli ett Möjalopp för stavgångare i år?

Ingen har väl missat att det blir en Nord-sydlig linje genom skärgården i år. Waxholmsbolaget kommer (via Stavsnäs båttaxi som vann upphandlingen) köra denna spännande linje. Givetvis med stopp på Möja. Tyvärr har ingen information ännu kommit upp på Waxholmsbolagets hemsida om detta, men desto mer hittar du på Facebooksidan https://www.facebook.com/NordSydligaLinjen där mängder av skärgårdsentreprenörer tipsar om sina smultronställen.

När man pratar om skärgårdsentreprenörer så måste man naturligtvis också nämna Skärgårdsföretagarna som nu är igång med arbetet på allvar. Företag från hela skärgården söker nu medlemskap. Det finns plats för många, många till och ansökan gör man fort och lätt på http://www.skargardsforetagarna.se/ där det också finns information och kontaktuppgifter till den nya styrelsen.

Möja Kulturella Ungdomsrörelse har haft årsmöte och mångårige ordförande Leif Karlsson avtackades efter att ha avböjt omval. Tack för allt du gjort Leffe!

 

9 Mar 2015