Vem ska ta emot

Det händer ganska ofta nu på sensommaren - utländska turister som vill njuta av vår vackra skärgård och faktiskt tar sig ut. Med benäget bistånd av någon informatör får man förmoda. Väl framme på ön upptäcker de att allt är stängt utom eventuell affär. Om det inte är helgstängt. Inga butiker, ingenstans att äta eller komma inomhus över huvud taget.

En blixtutryckning så kanske någon ordnar lite "nödproviant" åt dem, plus lite goda råd om vart de ska ta vägen. Trots välvilja och blixtinsatser känns det inte bra.

Ska turister hänvisas ut till öarna efter högsäsong måste man se till att det finns någon som tar emot också. Vi som finns här jobbar med våra vanliga jobb sedan sommarturlistan tagit slut, vi måste försörja oss även när det inte är sommar. De rent turistinriktade aktiviteterna ligger på mycket låg nivå eftersom de inte är lönsamma. Än.

En ond cirkel som är svår att bryta, men vi ska väl inte låta intresserade besökare bli lidande? Öka gärna turismen, men se först till att det finns någon som tar emot ute på öarna och har det till sin uppgift även vid sidan av högsäsongen!

Det ska bli spännande att se vad som händer om nu Waxholmsbolaget halverar sina priser under lågsäsong.

17 Aug 2013