Dammig väg

Det kom ett mail:

Möja är en underbar ö som man vill locka ut turister till på alla sätt och få dessa att spendera pengar....men kan man fundera på hur de bilburna och 4-hjulingsburna folket på ön tänker. Huvudleden är bitvis fruktansvärt torr och det dammar väldigt efter en bil som framförs i säg 40-50 km/h. Att vis hänsdsc02958-kopia.jpgyn till de som cyklar, går, springer etc. borde inte vara så svårt men det ser det ut att vara. Kan inte DU skriva några rader om den torra vägen?

Mailskrivaren lyfter upp ett angeläget problem, eller kanske snarare två. Först och främst naturligtvis vikten att verkligen visa hänsyn så alla kan trivas på vår härliga ö. Fordonet på bilden har bara en hästkraft, för det mesta handlar det om fler idag och hastigheterna är högre. Men varför ha så bråttom?

Det andra problemet hänger förstås ihop med den framtida båttrafik som planeras trots omfattande protester och som kommer att betyda mångdubblad trafik sommartid eftersom båtarna endast ska gå till Möjaströms brygga och ALLA som ska vidare över ön måste transportera sig antingen med planerad busstrafik eller med egna bilar eller andra fordon. (läs mer på http://www.moja.nu/framtida-sjotrafik).

8 Jul 2013